Penne z kurczakiem i ogórkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1979
Penne z kurczakiem i ogórkiem
fot. Lunatic Asylum Photostudio / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu penne
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 pomidor
  • 1 zielony ogórek
  • 1 łyżka soku z limonki
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Ogórka pokroić w cienkie plastry. Pomidora pokroić w ćwiartki. Makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Piersi z kurczaka zalać 3 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i pokroić na kawałki. Pokrojone mięso, ogórka oraz ugotowany wcześniej makaron połączyć ze sobą, skropić sokiem z limonki, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz. Dodać do tego pokrojonego pomidora i wszystko udekorować drobnym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów