Penne z kurczakiem i ogórkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1979
Składniki:
- 30 g makaronu penne
- 2 piersi z kurczaka
- 1 pomidor
- 1 zielony ogórek
- 1 łyżka soku z limonki
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Ogórka pokroić w cienkie plastry. Pomidora pokroić w ćwiartki. Makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Piersi z kurczaka zalać 3 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i pokroić na kawałki. Pokrojone mięso, ogórka oraz ugotowany wcześniej makaron połączyć ze sobą, skropić sokiem z limonki, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz. Dodać do tego pokrojonego pomidora i wszystko udekorować drobnym szczypiorkiem.
Komentarze (0)