Papryka z bryndzą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2005
Składniki:
- 1,2 kg słodkiej papryki
- 610 g bryndzy
- 200 g śmietany
- 75 g masła
- 5 jajek
- 1 łyżka mielonej papryki
- pęczek zielonego koperku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Paprykę umyć i wykroić gniazda nasienne. Bryndzę pokroić drobno, wbić całe jajka, dodać mieloną paprykę, doprawić solą i pieprzem do smaku i dobrze wymieszać. Wymieszaną masą napełnić wydrążona paprykę i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Całość włożyć do piekarnika o temperaturze 180 stopni i zapiekać do czasu, aż papryka będzie miękka. W czasie zapiekania podlać paprykę śmietaną. Gotową paprykę przełożyć na talerz, polać sosem z pieczenia i posypać zielonym koperkiem. Podajemy na gorąco.
Komentarze (0)