Papryka z bryndzą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2005
Papryka z bryndzą
fot. yuko chan / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1,2 kg słodkiej papryki
  • 610 g bryndzy
  • 200 g śmietany
  • 75 g masła
  • 5 jajek
  • 1 łyżka mielonej papryki
  • pęczek zielonego koperku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Paprykę umyć i wykroić gniazda nasienne. Bryndzę pokroić drobno, wbić całe jajka, dodać mieloną paprykę, doprawić solą i pieprzem do smaku i dobrze wymieszać. Wymieszaną masą napełnić wydrążona paprykę i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Całość włożyć do piekarnika o temperaturze 180 stopni i zapiekać do czasu, aż papryka będzie miękka. W czasie zapiekania podlać paprykę śmietaną. Gotową paprykę przełożyć na talerz, polać sosem z pieczenia i posypać zielonym koperkiem. Podajemy na gorąco.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów