Owsianka z rumem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1820
Owsianka z rumem
fot. LWY / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 ml ciemnego rumu
  • 2 banany
  • 1 szklanka mleka 2%
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 łyżka brązowego cukru

Opis przygotowania:

Banany umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry i usunąć końcówki. Następnie wodę z mlekiem przelać do rondla, zagotować na dużym ogniu, po czym wsypać płatki owsiane i brązowy cukier. Dokładnie wymieszać, zmniejszyć ogień na średni i gotować do miękkości. Po ugotowaniu wszystko ściągnąć z ognia, przelać na talerz i dodać do tego obrane banany. Całość zalać ciemnym rumem i wymieszać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów