Owsianka z rumem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1820
Składniki:
- 100 ml ciemnego rumu
- 2 banany
- 1 szklanka mleka 2%
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 łyżka brązowego cukru
Opis przygotowania:
Banany umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry i usunąć końcówki. Następnie wodę z mlekiem przelać do rondla, zagotować na dużym ogniu, po czym wsypać płatki owsiane i brązowy cukier. Dokładnie wymieszać, zmniejszyć ogień na średni i gotować do miękkości. Po ugotowaniu wszystko ściągnąć z ognia, przelać na talerz i dodać do tego obrane banany. Całość zalać ciemnym rumem i wymieszać.
Komentarze (0)