Porridge (owsianka)

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3084
Porridge (owsianka)
fot. Lunatic Asylum Photostudio / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki borówek amerykańskich
  • 2 truskawki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 0,5 łyżeczki cynamonu

Opis przygotowania:

Płatki owsiane opłukać pod bieżącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Owoce umyć i osączyć z wody. Następnie płatki owsiane zalać mlekiem, wsypać cukier, cynamon i ugotować na sypko. Ugotowane przełożyć na talerz i dodać do tego borówki oraz truskawki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów