Oblaty z jogurtem i marshmallows
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2012
Składniki:
- 400 ml jogurtu greckiego
- 250 g mini marshmallows
- Ciasto:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 0,5 szklanki cukru pudru
- 0,5 szklanki mleka 2%
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Jogurt grecki wymieszać z marshmallows i przełożyć do małej miseczki.
Przygotować ciasto: mąkę pszenną przesypać do rondla, wlać do niej mleko, olej, wsypać cukier puder i szczyptę soli. Zmiksować mikserem na jednolitą masę tak, aby powstała konsystencja gęstej śmietanki.
Masę przelać na mocno rozgrzaną, okrągłą formę do oblatów lub do wafli i piec na rumiany kolor. Po upieczeni wyciągnąć z formy, połamać na kawałki i dodać do całości w miseczce.
Przygotować ciasto: mąkę pszenną przesypać do rondla, wlać do niej mleko, olej, wsypać cukier puder i szczyptę soli. Zmiksować mikserem na jednolitą masę tak, aby powstała konsystencja gęstej śmietanki.
Masę przelać na mocno rozgrzaną, okrągłą formę do oblatów lub do wafli i piec na rumiany kolor. Po upieczeni wyciągnąć z formy, połamać na kawałki i dodać do całości w miseczce.
Komentarze (0)