Ryż panierowany z marshmallows i bananami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1631
Składniki:
- 200 g mini marshmallows
- 60 g masła
- 4 szklanki panierowanego ryżu
- 4 banany
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki cukru pudru
Opis przygotowania:
Banany umyć i wyłożyć na talerz. Mini marshmallows pokroić ostrym nożem na połówki i przełożyć do rondla. Następnie w misce wymieszać cukier puder i kakao. Masło przełożyć do rondla, wsypać do niego pokrojone wcześniej Marshmallows i razem podgrzewać na małym ogniu do chwili rozpuszczenia się masła. Kiedy to nastąpi, wsypać do tego wymieszany cukier puder z kakao, po czym wszystko wymieszać, ściągnąć z ognia i przełożyć łyżka składniki do papilotek. Całość przestudzić i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wyciągnąć składniki z lodówki i podawać razem z bananami na talerzu.
Komentarze (0)