Nonpareils czkoladowe z rodzynkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 921
Składniki:
- 400 g gorzkiej czekolady
- 20 g białego maczku cukierniczego
- 15 g rodzynek
Opis przygotowania:
Rodzynki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osaczyć z jej nadmiaru. Następnie przełożyć je punktowo na wyłożoną papierem do pieczenia tackę. Kieliszkiem wyrównać ułożone rodzynki, aby utworzyły równe krążki. Następnie czekoladę gorzką połamać na drobne kawałeczki, przełożyć do rondla i rozpuścić na płynną masę na małym ogniu. Rozpuszczoną masą zalać krążki z ułożonych rodzynek, po czym całość posypać białym maczkiem cukierniczym. Podawać po zastygnięciu czekolady.
Komentarze (0)