Nonpareils czkoladowe z rodzynkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 921
Nonpareils czkoladowe z rodzynkami
fot. bochalla / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g gorzkiej czekolady
  • 20 g białego maczku cukierniczego
  • 15 g rodzynek

Opis przygotowania:

Rodzynki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osaczyć z jej nadmiaru. Następnie przełożyć je punktowo na wyłożoną papierem do pieczenia tackę. Kieliszkiem wyrównać ułożone rodzynki, aby utworzyły równe krążki. Następnie czekoladę gorzką połamać na drobne kawałeczki, przełożyć do rondla i rozpuścić na płynną masę na małym ogniu. Rozpuszczoną masą zalać krążki z ułożonych rodzynek, po czym całość posypać białym maczkiem cukierniczym. Podawać po zastygnięciu czekolady.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów