Pa amb tomàquet
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2887
Składniki:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 dojrzałe pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 1 długa bagietka
- szczypta soli
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Pomidory umyć, osączyć z wody, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do pokrojonych pomidorów. Doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i odstawić na 10 minut. Następnie bagietkę przekroić w poprzek na połówki i wysmarować je oliwą z oliwek. Na wysmarowaną bagietkę przełożyć łyżką wymieszane wcześniej składniki. Całość wetrzeć w bagietkę, aby dobrze nasiąknęła składnikami, po czym wstawić ją do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piec do czasu, aż się przyrumieni.
Komentarze (0)