Napój krewetkowy z sokiem cytrynowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1508
Składniki:
- 20 ml oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 1 łyżka bulionu warzywnego z kostki
- 1 szklanka wody
- 1 krewetka tygrysia
- sól
Opis przygotowania:
Krewetkę umyć, oczyścić z części niejadalnych i przełożyć do rondla. Następnie obraną krewetkę zalać 1 szklanką wody z sokiem cytrynowym i gotować przez 3 minuty na średnim ogniu. Potem składniki ściągnąć z ognia, przelać do szklanki i przestudzić. Wlać do tego podgrzaną do temperatury 30°C oliwę z oliwek wraz z bulionem warzywnym i przelać do całości. Wszystko oprószyć szczyptą soli i podawać z ozdobnym mieszadełkiem.
Komentarze (0)