Mus marchewkowy z shitake
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1153
Składniki:
- 2 kg marchwi
- 300 g grzybów shitake
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- sól
Opis przygotowania:
Marchew oraz grzyby dokładnie umyć. Marchew obrać ze skóry, przełożyć do rondla, zalać 2 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu marchew odcedzić, przełożyć do miksera, zmiksować na jednolitą masę i wyłożyć na talerz. Czosnek obrać ze skory, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone w cienkie plastry grzyby shitake, doprawić je do smaku szczyptą soli i smażyć na średnim ogniu przez 2,5 minuty. Po tym czasie ściągnąć je z patelni i dodać do miksu marchewkowego.
Komentarze (0)