Rum marchewkowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2479
Rum marchewkowy
fot. || UggBoy?UggGirl || PHOTO || WORLD || TRAVEL || / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 ml białego rumu
  • 50 ml soku marchewkowego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 miechunka jadalna do dekoracji
  • 1 gałązka czerwonych porzeczek do dekoracji
  • 1 łyżka kruszonego lodu
  • 0,5 łyżeczki soli

Opis przygotowania:

Brzegi kieliszka namoczyć w 1 łyżce soku z limonki i obtoczyć solą. Do shakera wsypać kruszony lód, zalać go schłodzonym rumem, sokiem z limonki i sokiem marchewkowym. Dokładnie wymieszać i przelać do kieliszka z solą. Gotowego drinka udekorować owocem miechunki jadalnej oraz gałązką czerwonej porzeczki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów