Rum marchewkowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2479
Składniki:
- 150 ml białego rumu
- 50 ml soku marchewkowego
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 miechunka jadalna do dekoracji
- 1 gałązka czerwonych porzeczek do dekoracji
- 1 łyżka kruszonego lodu
- 0,5 łyżeczki soli
Opis przygotowania:
Brzegi kieliszka namoczyć w 1 łyżce soku z limonki i obtoczyć solą. Do shakera wsypać kruszony lód, zalać go schłodzonym rumem, sokiem z limonki i sokiem marchewkowym. Dokładnie wymieszać i przelać do kieliszka z solą. Gotowego drinka udekorować owocem miechunki jadalnej oraz gałązką czerwonej porzeczki.
Komentarze (0)