Miks marchewkowy z serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1471
Składniki:
- 20 g białego sera twarogowego
- 1 kg marchwi
- 1 łyżka czarnego sezamu
- 1 łyżka łuskanych nasion dyni
- natka kolendry
- sól
Opis przygotowania:
Marchew umyć, obrać ze skóry i podzielić ją na dwie połowy. Jedną połowę przepuścić przez sokowirówkę i wycisnąć z niej sok. Wyciśnięty sok marchewkowy połączyć z serem twarogowym w misce. Następnie oba składniki razem zmiksować mikserem i przełożyć na talerz. Drugą połowę marchewki pokroić w talarki, przełożyć do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkość, odcedzić i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać czarnym sezamem, łuskanymi nasionami dyni i posypać natka kolendry.
Komentarze (0)