Mus czekoladowy z awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1768
Składniki:
- 350 g mlecznej czekolady
- 2 łyżki ciemnego kakao
- 2 łyżki syropu z agawy
- 2 dojrzałe awokado
- 2 łyżki mleka migdałowego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Awokado umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w drobną kostkę do miski. Czekoladę mleczną połamać na drobne kawałeczki, przełożyć je do rondla i rozpuścić na płynną masę na małym ogniu. Do rozpuszczonej czekolady wsypać kakao, szczyptę soli, wlać syrop z agawy i ekstrakt waniliowy. Całość wymieszać, po czym ściągnąć z ognia, dodać do tego pokrojone awokado, ponownie wymieszać i przelać do małych miseczek. Wszystko wstawić na 2 godziny do lodówki.
Komentarze (0)