Mule w sosie pikantnym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2442
Składniki:
- 750 g muli
- 4 łyżki oliwy
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka chili
- 1 szklanka białego wina wytrawnego
- 1 cebula czerwona
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek bazylii
- sol
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Mule moczyć przez 1 godzinę, następnie oczyścić i opłukać pod bieżąca wodą. Cebulę i czosnek obrać, posiekać drobno, zeszklić na rozgrzanej oliwie. Do cebuli wlać wino, pokrojoną w plastry paprykę, bazylię i dusić pod przykryciem 3 minuty. Potem dodać do tego mule, dusić do czasu ich otwarcia. Te, które się nie otworzyły należy odrzucić. Całość doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem, dobrze wymieszać, dusić jeszcze przez 2 minuty i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)