Młode ziemniaki z masłem i szynką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1835
Składniki:
- 25 g wędzonej szynki
- 1 kg młodych ziemniaków
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka bułki tartej
- natka selera
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, przełożyć je do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i pokroić w plastry do miski. Natkę selera umyć, osączyć z wody, pokroić drobno i dodać do pokrojonych ziemniaków. Następnie szynkę pokroić na kawałki i dodać do składników w misce. Po czym dodać do tego masło, wsypać bułkę tartą, szczyptę soli, wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)