Młode ziemniaki z masłem i szynką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1635
Młode ziemniaki z masłem i szynką
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 25 g wędzonej szynki
  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka bułki tartej
  • natka selera
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, przełożyć je do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i pokroić w plastry do miski. Natkę selera umyć, osączyć z wody, pokroić drobno i dodać do pokrojonych ziemniaków. Następnie szynkę pokroić na kawałki i dodać do składników w misce. Po czym dodać do tego masło, wsypać bułkę tartą, szczyptę soli, wymieszać i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów