Mięsne smaki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1954
Składniki:
- 25 dkg polędwicy wieprzowej
- 30 dkg miękkiego mięsa wołowego
- 20 dkg baraniny bez kości (najlepszy udziec)
- 4 duże cebule
- 2 łyżki tymianku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Całe mięso pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem i tymiankiem. W dużym rondlu ułożyć mięso warstwami wołowe, wieprzowe, baranina. Cebulę pokroić w cienkie plastry i ułożyć na mięsie. Zagotować wodę i wrzątkiem zalać ułożone mięso tak, aby woda przykryła je całe. Zalane mięso przełożyć do piekarnika i piec w temperaturze do 150 stopni przez około 3 godziny. W czasie pieczenia sprawdzać, czy mięsa nie należy podlać wodą. Gotowa potrawa powinna mieć własny sos. Mięso podaje się do gotowanych ziemniaków prosto z wody.
Komentarze (0)