Mięsne smaki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1954
Mięsne smaki
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 25 dkg polędwicy wieprzowej
  • 30 dkg miękkiego mięsa wołowego
  • 20 dkg baraniny bez kości (najlepszy udziec)
  • 4 duże cebule
  • 2 łyżki tymianku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Całe mięso pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem i tymiankiem. W dużym rondlu ułożyć mięso warstwami wołowe, wieprzowe, baranina. Cebulę pokroić w cienkie plastry i ułożyć na mięsie. Zagotować wodę i wrzątkiem zalać ułożone mięso tak, aby woda przykryła je całe. Zalane mięso przełożyć do piekarnika i piec w temperaturze do 150 stopni przez około 3 godziny. W czasie pieczenia sprawdzać, czy mięsa nie należy podlać wodą. Gotowa potrawa powinna mieć własny sos. Mięso podaje się do gotowanych ziemniaków prosto z wody.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów