Mięsna sałatka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2563
Mięsna sałatka
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 dag gotowanego i upieczonego mięsa z kaczki bez kości
  • 40 dag kiełbasy śląskiej
  • 20 dag sera fety
  • 5 dag orzechów włoskich
  • 2 ogórki szklarniowe
  • 1 opakowanie pomidorków cherry
  • 1 pęczek rukoli
  • 5 ozdobnych szpilek do dekoracji

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dobrze umyć i osączyć z wody. Na talerz wyłożyć pęczek rukoli. Upieczone mięso kaczki pokroić na cienkie plastry i ułożyć na rukolę. 1,5 ogórka szklarniowego pokroić w krążki i położyć na mięsie kaczki, a pozostałą część pozostawić do dekoracji. Pomidory przekroić na połówki i położyć na ogórku. Kiełbasę pokroić w krążki i ułożyć z obu stron talerza. Ser feta rozdrobnić ręką i posypać z przedniej strony talerza. W tym też miejscu położyć pozostawioną część ogórka i w jego końce wbić ozdobne szpilki. Orzechami włoskimi udekorować brzegi talerza. Sałatkę podawać zaraz po przyrządzeniu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów