Mięsna sałatka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2563
Składniki:
- 40 dag gotowanego i upieczonego mięsa z kaczki bez kości
- 40 dag kiełbasy śląskiej
- 20 dag sera fety
- 5 dag orzechów włoskich
- 2 ogórki szklarniowe
- 1 opakowanie pomidorków cherry
- 1 pęczek rukoli
- 5 ozdobnych szpilek do dekoracji
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dobrze umyć i osączyć z wody. Na talerz wyłożyć pęczek rukoli. Upieczone mięso kaczki pokroić na cienkie plastry i ułożyć na rukolę. 1,5 ogórka szklarniowego pokroić w krążki i położyć na mięsie kaczki, a pozostałą część pozostawić do dekoracji. Pomidory przekroić na połówki i położyć na ogórku. Kiełbasę pokroić w krążki i ułożyć z obu stron talerza. Ser feta rozdrobnić ręką i posypać z przedniej strony talerza. W tym też miejscu położyć pozostawioną część ogórka i w jego końce wbić ozdobne szpilki. Orzechami włoskimi udekorować brzegi talerza. Sałatkę podawać zaraz po przyrządzeniu.
Komentarze (0)