Melon z tofu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2069
Melon z tofu
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 duży melon
  • 30 g tofu
  • 1 opakowanie suszonych fig
  • 1 mały słoiczek żurawiny
  • natka zielonej pietruszki.

Opis przygotowania:

Melona umyć, obrać ze skóry, pokroić na duże kwadraty i włożyć na 15 minut do zamrażalnika. Po tym czasie przełożyć na talerz. Na melona położyć natkę pietruszki. Tofu podzielić na równe części, zalać 1,5 szklanki wody, ugotować, odcedzić i przełożyć na melona. Figi suszone sparzyć wrzątkiem, pokroić na drobne kawałki i wyłożyć z jednej strony tofu. Z drugiej strony nałożyć po 1 łyżeczce żurawiny.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów