Melon z tofu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2069
Składniki:
- 1 duży melon
- 30 g tofu
- 1 opakowanie suszonych fig
- 1 mały słoiczek żurawiny
- natka zielonej pietruszki.
Opis przygotowania:
Melona umyć, obrać ze skóry, pokroić na duże kwadraty i włożyć na 15 minut do zamrażalnika. Po tym czasie przełożyć na talerz. Na melona położyć natkę pietruszki. Tofu podzielić na równe części, zalać 1,5 szklanki wody, ugotować, odcedzić i przełożyć na melona. Figi suszone sparzyć wrzątkiem, pokroić na drobne kawałki i wyłożyć z jednej strony tofu. Z drugiej strony nałożyć po 1 łyżeczce żurawiny.
Komentarze (0)