Meduza gruszkowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2044
Składniki:
- 500 ml wody
- 75 g galaretki agrestowej
- 3 białe żelki-żmijki
- 3 brązowe żelki-żmijki
- 1 gruszka
Opis przygotowania:
Gruszkę umyć, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w ćwiartki i przełożyć na talerz. Żelki pociąć nożem na odpowiednie kawałki i dodać do gruszki. Następnie zagotować wodę w garnku i ściągnąć z ognia. Potem wsypać do tego galaretkę agrestową i dokładnie wymieszać, aby nie było żadnych grudek. Wymieszaną odstawić, aby lekko przestygła. Przestudzoną zalać składniki na talerzu. Całość trzymać w lodówce do czasu, aż galaretka stężeje.
Komentarze (0)