Mango pieczone z jajkiem i majonezem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2642
Składniki:
- 200 g majonezu
- 2 mango
- 2 jajka
- 2 łyżki syropu klonowego
- 2 trawy cytrynowe do dekoracji
- 1 łyżeczka cukru pudru
Opis przygotowania:
Majonez wyłożyć do miseczki. Jajka przełożyć do rondla, zalać 3 szklankami wody, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek i dodać do majonezu. Mango umyć, osączyć z wody i wstawić na 6 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni. Po tym czasie wyciągnąć, obrać ze skóry i dodać do pozostałych składników. Syropem klonowym polać mango. Całość udekorować trawą cytrynowa oraz cukrem pudrem.
Komentarze (0)