Mango-Lassi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 1423
Składniki:
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 200 ml dobrze schłodzonego mleka 2%
- 6 suszonych moreli
- 3 łyżki płynnego miodu lipowego
- 2 dojrzale mango
- 2 łyżki kruszonego lodu
- 0,5 szklanki wrzącej wody
Opis przygotowania:
Suszone morele sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Mango umyć, obrać ze skory, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na małe kawałki i wrzucić je do miksera. Następnie wrzucić do tego kruszony lód i wlać do tych składników miód, jogurt naturalny i mleko. Całość zmiksować na jednolitą masę, po czym przelać do szklanek. Wszystko udekorować sparzonymi wcześniej suszonymi morelami.
Komentarze (0)