Łosoś ze śmietaną i cukinią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1161
Łosoś ze śmietaną i cukinią
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g wędzonego łososia
  • 4 łyżki śmietany 32%
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 1 mała zielona cukinia
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Śmietanę wyłożyć na talerz. Łososia pokroić na porcje i dodać do śmietany na talerzu. Warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie cukinię pokroić w cienką słomkę i przełożyć do miski. Do pokrojonej cukinii dodać posiekaną drobno natkę zielonej pietruszki. Następnie składniki te skropić sokiem z cytryny, doprawić do smaku szczyptą soli, cukru, dobrze wymieszać i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów