Łosoś ze śmietaną i cukinią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1161
Składniki:
- 400 g wędzonego łososia
- 4 łyżki śmietany 32%
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 1 mała zielona cukinia
- 0,5 łyżeczki cukru
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Śmietanę wyłożyć na talerz. Łososia pokroić na porcje i dodać do śmietany na talerzu. Warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie cukinię pokroić w cienką słomkę i przełożyć do miski. Do pokrojonej cukinii dodać posiekaną drobno natkę zielonej pietruszki. Następnie składniki te skropić sokiem z cytryny, doprawić do smaku szczyptą soli, cukru, dobrze wymieszać i dodać do całości.
Komentarze (0)