Łosoś z serem i kawiorem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3212
Składniki:
- 40 g wędzonego łososia
- 40 białego sera twarogowego
- 20 g kawioru z jesiotra
- 1 zielony ogórek
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- sól
- 6 kubków plastikowych
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę przekroić na połowę, pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę. Ogórka obrać ze skóry, pokroić drobno (dwa plastry zostawić do dekoracji) i dodać do papryki. Dodać do tego ser twarogowy, doprawić pieprzem i solą, następnie dobrze rozmieszać. Łososia pokroić w plastry, ułożyć go w plastikowych kubkach i napełnić je wymieszanym twarogiem. Wierzch przykryć łososiem. Następnie wyciągnąć całość z kubków, przełożyć na tackę, wyłożyć na nie plastry ogórka i nałożyć kawior z jesiotra.
Komentarze (0)