Frauncuskie gniazdka z chińskim farszem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2120
Składniki:
- 45 dag mrożonego ciasta francuskiego
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oleju
- 25 dag mielonego mięsa mieszanego
- sól
- pieprz
- 30 dag "chińskiej" mrożonki warzywnej (na patelnię)
- 15 dag sosu słodko-kwaśnego
- 1 jajko
- świeża kolendra do dekoracji
Opis przygotowania:
Ciasto rozmroź w temperaturze pokojowej. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, podsmaż na oleju. Wymieszaj z mięsem i całość podsmaż na rumiano. Następnie mięso przypraw solą i pieprzem. Zdejmij z patelni. Warzywną mieszankę usmaż na dużym ogniu (3-5 minut). Dodaj do mięsa, wymieszaj. Całość przypraw sosem słodko-kwaśnym. Rozmrożone ciasto potnij na kwadraty i uformuj "gniazdka". W każdym z nich umieść porcję warzywno-mięsnej masy. Brzegi posmaruj roztrzepanym białkiem. Gniazdka umieść na blaszce. Piecz około 20 minut w temperaturze 200 st. C. Gotową przystawkę udekoruj listkami świeżej kolendry.
Komentarze (0)