Łosoś w cytrusach

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 391
Łosoś w cytrusach
fot. joyosity (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g filetów z surowego łososia
  • 300 g białego serka kanapkowego
  • 1 łyżko startej skórki z grejpfruta
  • 1 łyżka startej skórki z pomarańczy
  • 1 łyżka startej skórki z cytryny
  • 1 łyżka startej skórki z limonki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 0,5 szklanki soli koszernej
  • natka zielonej pietruszki
  • chleb razowy

Opis przygotowania:

Filety z łososia przełożyć na tackę. Do miski wsypać sól koszerną, startą skórkę z pomarańczy i grejpfruta. Składniki w misce wymieszać i posypać tym filety z łososia. Obsypana rybę zawinąć w folie spożywczą i wstawić na 24 godziny do lodówki. Po tym czasie rybę wyciągnąć z lodówki, odwinąć z folii i przełożyć ją na wysmarowane serem kanapkowym kanapki z chleba razowego.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów