Łosoś w cytrusach
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 391
Składniki:
- 400 g filetów z surowego łososia
- 300 g białego serka kanapkowego
- 1 łyżko startej skórki z grejpfruta
- 1 łyżka startej skórki z pomarańczy
- 1 łyżka startej skórki z cytryny
- 1 łyżka startej skórki z limonki
- 1 łyżeczka cukru
- 0,5 szklanki soli koszernej
- natka zielonej pietruszki
- chleb razowy
Opis przygotowania:
Filety z łososia przełożyć na tackę. Do miski wsypać sól koszerną, startą skórkę z pomarańczy i grejpfruta. Składniki w misce wymieszać i posypać tym filety z łososia. Obsypana rybę zawinąć w folie spożywczą i wstawić na 24 godziny do lodówki. Po tym czasie rybę wyciągnąć z lodówki, odwinąć z folii i przełożyć ją na wysmarowane serem kanapkowym kanapki z chleba razowego.
Komentarze (0)