Lody bananowo-bekonowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1942
Składniki:
- 250 ml lodów śmietankowych
- 150 ml śmietany kremówki
- 100 ml syropu klonowego
- 20 g wędzonego bekonu
- 2 banany
- 1 łyżka cukru pudru
Opis przygotowania:
Bekon pokroić w cienkie plastry, zrumienić go na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, po czym osączyć go z nadmiaru tłuszczu i przestudzić. Banany umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć końcówki, a miąższ pokroić w kostkę. Następnie do pucharków deserowych wlać trochę syropu klonowego, dodać do tego pierwszą porcje lodów i pokrojonych bananów. Śmietanę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą pianę i dodać do składników w pucharkach. Do całości ponownie dodać kolejną porcję lodów, pokrojonych bananów, syropu klonowego i bitej śmietany. Proces przekładania powtarzać aż do wyczerpania składników. Na koniec wszystko posypać zrumienionym wcześniej bekonem.
Komentarze (1)
Wspaniały przepis!!!!! Pozdrawiam gorąco!!!:))))))