Łazanki z wieprzowiną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2946
Łazanki z wieprzowiną
fot. SauceSupreme / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 dag makaronu łazanki
  • 2 cebule
  • 3 dag suszonych grzybów
  • 40 dag kiszonej kapusty
  • 30 dag szynki wieprzowej
  • czubata łyżka mąki
  • olej
  • tarta bułka
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mięso umyj, osusz, pokrój na niewielkie kawałki. Oprósz solą, pieprzem i mąką, usmaż ze wszystkich stron na gorącym oleju. Grzyby namocz i ugotuj, pokrój. Poszatkuj kapustę, zalej wywarem z grzybów, zagotuj. Duś pod przykryciem do miękkości. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju, dodaj resztę mąki, lekko zrumień. Dodaj do kapusty. Łazanki ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Wymieszaj z kapustą, grzybami i kawałkami mięsa, oprósz majerankiem. Żaroodporne naczynie natłuść, posyp tartą bułką, ułóż w nim łazanki. Zapiekaj 25 min w temp. 180 st.

Autor: priinccces

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów