Łazanki z wieprzowiną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2946
Składniki:
- 40 dag makaronu łazanki
- 2 cebule
- 3 dag suszonych grzybów
- 40 dag kiszonej kapusty
- 30 dag szynki wieprzowej
- czubata łyżka mąki
- olej
- tarta bułka
- majeranek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mięso umyj, osusz, pokrój na niewielkie kawałki. Oprósz solą, pieprzem i mąką, usmaż ze wszystkich stron na gorącym oleju. Grzyby namocz i ugotuj, pokrój. Poszatkuj kapustę, zalej wywarem z grzybów, zagotuj. Duś pod przykryciem do miękkości. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju, dodaj resztę mąki, lekko zrumień. Dodaj do kapusty. Łazanki ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Wymieszaj z kapustą, grzybami i kawałkami mięsa, oprósz majerankiem. Żaroodporne naczynie natłuść, posyp tartą bułką, ułóż w nim łazanki. Zapiekaj 25 min w temp. 180 st.
Komentarze (0)