Łazanki z kapustą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 14933
Składniki:
- 25 dag makaronu łazanki
- 3 średnie cebule
- 1/2 średniej główki kapusty
- olej lub oliwa do smażenia
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka posiekanego koperku
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zrumienić na oleju na jasnożółty kolor. Kapustę pokroić w kostkę, obgotować na półmiękko w osolonej wodzie, odcedzić. Dodać do do cebuli, wszystko razem wymieszać, połączyć z makaronem, posolić, popieprzyć. Wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i zapiec w mikrofalówce około 15 minut.
Komentarze (7)
JADŁAM BARDZO MI SMAKOWAŁO ROBIŁAM SAMA
SMACZNE
Dodaję jeszcze kiełbasy pokrojonej w kostkę do smażącej się cebuli, a potem razem mieszam z kapustą. Pyszne.
mniam uwielbiam łazanki z kapustą
nie smakuje mi lepsze jest szpagaretti
Ja dodaję jeszcze pieczarki. Pycha!
delikatnie,ale naprawdę delikatnie czosneczku, masełka odrrobinkę a reszta do smaku.....na prawdę nie jestem gejem, ale jaja, jestem wręcz heterosympatyczny jak nie wierzyta to sprubójta kurwa jeeego maaaatch,,,odpiszta bo ja taki samo soorrryy so loonneellyy. no dobra podam swoją emalię
Czekam so ungedultig; ale jaja ale ja jestem we Polsce
Kto to dał ten przepis!!!! jaka ochyda!!!!! Dobre jest to dla nienormalnych takich co dali komentarz . Żryjcie sobie to g...o sami