Lasagne wegetariańska

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3557
Lasagne wegetariańska
fot. leunix / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 ziemniaki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dobrze umyć. Oliwę rozgrzać na patelni. Obrać cebulę i czosnek, pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Dodać do tego ziemniaki pokrojone w plastry, bakłażana i cukinię. Całość posolić, oprószyć pieprzem, wymieszać i smażyć na małym ogniu do 7 minut. Marchew i pomidory pokroić w kostkę, dodać do całości i smażyć pod przykryciem do miękkości warzyw. Przed podaniem poprawić do smaku i podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów