Lasagne wegetariańska
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3557
Składniki:
- 1 cukinia
- 1 bakłażan
- 1 marchew
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 pomidory
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 ziemniaki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dobrze umyć. Oliwę rozgrzać na patelni. Obrać cebulę i czosnek, pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Dodać do tego ziemniaki pokrojone w plastry, bakłażana i cukinię. Całość posolić, oprószyć pieprzem, wymieszać i smażyć na małym ogniu do 7 minut. Marchew i pomidory pokroić w kostkę, dodać do całości i smażyć pod przykryciem do miękkości warzyw. Przed podaniem poprawić do smaku i podawać na ciepło.
Komentarze (0)