Kwiat pomarańczy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1998
Składniki:
- sparzona pomarańcza
- kilka liści melisy
Opis przygotowania:
[b]1.[/b] Na pomarańczy naciąć od góry do dołu 8 jednakowej wielkości płatków kwiatu.
[b]2.[/b] Oddzielić paski skórki od owocu i otworzyć kwait od góry do dołu.
[b]3.[/b] Ostrożnie wyjąć owoc.
[b]4.[/b] Starannie usunąć białe włókna i białą skórkę.
[b]5.[/b] Pomarańczę pokroić w plastry skórkę odwrócić białą częścią na spód na środku położyć plaster pomarańczy. Przybrać liśćmi melisy.
[b]2.[/b] Oddzielić paski skórki od owocu i otworzyć kwait od góry do dołu.
[b]3.[/b] Ostrożnie wyjąć owoc.
[b]4.[/b] Starannie usunąć białe włókna i białą skórkę.
[b]5.[/b] Pomarańczę pokroić w plastry skórkę odwrócić białą częścią na spód na środku położyć plaster pomarańczy. Przybrać liśćmi melisy.
Komentarze (0)