Kwiat pomarańczy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1998
Kwiat pomarańczy

Składniki:

  • sparzona pomarańcza
  • kilka liści melisy

Opis przygotowania:

[b]1.[/b] Na pomarańczy naciąć od góry do dołu 8 jednakowej wielkości płatków kwiatu.
[b]2.[/b] Oddzielić paski skórki od owocu i otworzyć kwait od góry do dołu.
[b]3.[/b] Ostrożnie wyjąć owoc.
[b]4.[/b] Starannie usunąć białe włókna i białą skórkę.
[b]5.[/b] Pomarańczę pokroić w plastry skórkę odwrócić białą częścią na spód na środku położyć plaster pomarańczy. Przybrać liśćmi melisy.

Autor: kasinka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów