Kuskus z kurczakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3036
Składniki:
- 1 szklanka kuskusu
- 4 skrzydełka kurczaka
- 2 marchewki
- 2 pomidory
- 1 pietruszka
- 30 dag fasolki szparagowej
- 4 łyżki oleju
- 1 ząbek czosnku
- natka pietruszki
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Kaszę kuskus dobrze opłukać, ugotować na sypko w 2 szklankach lekko osolonej wody, odcedzić i przełożyć na talerz. Marchew, pietruszkę i fasolę szparagową umyć, następnie pokroić na kawałki, ugotować razem w osolonej wodzie, odcedzić, podsmażyć na 2 łyżkach mocno rozgrzanego oleju, po czym dodać pokrojone pomidory, posiekaną natkę pietruszki i dusić przez 5 minut pod przykryciem. Następnie warzywa przełożyć na talerz. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać do tego posiekany drobno czosnek, włożyć skrzydełka kurczaka i smażyć z obu stron do miękkości mięsa.
Komentarze (0)