Kuskus z kurczakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3036
Kuskus z kurczakiem
fot. docman / CC-BY-NC 2.0

Składniki:

  • 1 szklanka kuskusu
  • 4 skrzydełka kurczaka
  • 2 marchewki
  • 2 pomidory
  • 1 pietruszka
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 4 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Kaszę kuskus dobrze opłukać, ugotować na sypko w 2 szklankach lekko osolonej wody, odcedzić i przełożyć na talerz. Marchew, pietruszkę i fasolę szparagową umyć, następnie pokroić na kawałki, ugotować razem w osolonej wodzie, odcedzić, podsmażyć na 2 łyżkach mocno rozgrzanego oleju, po czym dodać pokrojone pomidory, posiekaną natkę pietruszki i dusić przez 5 minut pod przykryciem. Następnie warzywa przełożyć na talerz. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać do tego posiekany drobno czosnek, włożyć skrzydełka kurczaka i smażyć z obu stron do miękkości mięsa.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów