Kurczak z grzybami buna shimeji
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 7280
Składniki:
- 350 g grzybów buna shimeji
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 piersi z kurczaka
- 1 czerwona cebula
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Grzyby dobrze oczyścić, potem razem ze szczypiorkiem dokładnie umyć i osączyć z wody. Szczypiorek pokroić drobno. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Następnie oczyszczone grzyby wrzucić do rondla i zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu odcedzić. Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki, przełożyć na rozgrzaną oliwę na patelni i smażyć je do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy dodać do tego ugotowane grzyby. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dodać do tego pokrojony szczypiorek, dobrze wymieszać i smażyć do miękkości mięsa. Gotową potrawę ściągnąć z patelni, przełożyć na talerz i posypać pokrojoną wcześniej cebulą czerwoną.
Komentarze (0)