Kurczak w cieście

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 2745
Kurczak w cieście

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka
  • 250 dag mąki
  • jajko
  • 125 ml wody gazowanej
  • łyżka miodu
  • pomarańcza
  • kilka liści sałaty
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta curry
  • sól

Opis przygotowania:

Do wysokiego naczynia wlewamy wodę, wsypujemy mąkę i wbijamy wcześniej umyte jajka. Dodajemy miód, curry, przyprawiamy szczyptą soli i mięszamy. Piersi myjemy i kroimy w grubą kostkę. Kawałki mięsa zanurzamy w mące, następnie w cieście i smażymy na patelni. Pomarańcze myjemy obieramy i dzielimy na cząstki. Na półmisku układamy liście sałaty, wykładamy gorące kawałeczki kurczaka i dekorujemy cząstkami pomarańczy.

Autor: lipsi

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów