Krówki domowe z orzechami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2900
Składniki:
- 200 ml niesłodkiego mleka zagęszczonego
- 2 szklanki cukru
- 350 g chipsów czekoladowych
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 0,5 szklanki tłuczonych orzechów włoskich
Opis przygotowania:
Do rondla przesypać cukier, wlać do tego ekstrakt waniliowy, mleko i dodać margarynę. Składniki doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, wymieszać i dodać do tego chipsy czekoladowe. Całość rozpuścić na płynną masę, ściągnąć z ognia i dodać do tego tłuczone orzechy włoskie. Wszystko dokładnie wymieszać, przestudzić i wstawić do lodówki, aby czekolada zakrzepła. Kiedy to nastąpi, wyciągnąć z lodówki, pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)