Krówki domowe z orzechami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2900
Krówki domowe z orzechami
fot. www.WorthTheWhisk.com / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 ml niesłodkiego mleka zagęszczonego
  • 2 szklanki cukru
  • 350 g chipsów czekoladowych
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 0,5 szklanki tłuczonych orzechów włoskich

Opis przygotowania:

Do rondla przesypać cukier, wlać do tego ekstrakt waniliowy, mleko i dodać margarynę. Składniki doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, wymieszać i dodać do tego chipsy czekoladowe. Całość rozpuścić na płynną masę, ściągnąć z ognia i dodać do tego tłuczone orzechy włoskie. Wszystko dokładnie wymieszać, przestudzić i wstawić do lodówki, aby czekolada zakrzepła. Kiedy to nastąpi, wyciągnąć z lodówki, pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów