Pesto domowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1991
Pesto domowe
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 50 g tartego parmezanu
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 20 g świeżej bazylii
  • 2 łyżki orzeszków pinii
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Bazylię umyć i osączyć z wody. Czosnek obrać ze skóry i przełożyć do moździerza. Dodać do tego tarty parmezan i razem utłuc. Następnie dodać orzeszki piniowe, bazylię, wlać oliwę z oliwek i wszystko dokładnie rozetrzeć. Roztarte składniki doprawić do smaku solą i jeszcze raz dobrze wymieszać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów