Krokiety szpinakowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3460
Składniki:
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 20 dag szpinaku mrożonego
- 1 ząbek czosnku
- 20 dag ugotowanych, zmielonych ziemniaków
- 1 jajko surowe
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- bułka tarta
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Cebulę pokroić i zeszklić na patelni. Dodać przeciśnięty czosnek, rozmrożony szpinak, sól, pieprz i dusić ok. 15 minut często mieszając. Następnie wszystko przestudzić i połączyć z ziemniakami. Dodać do masy jajko i mąkę ziemniaczaną, wszystko dokładnie wymieszać. Formować krokiety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju z obydwu stron, aż będą rumiane.
Komentarze (0)