Placki szpinakowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2007
Składniki:
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 2,5 szklanki mąki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 1 czerwona papryka
- pęczek szpinaku
Opis przygotowania:
Szpinak oraz paprykę umyć i osuszyć z wody. Szpinak pokroić na drobne kawałki, a paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Następnie mąkę przesypać na stolnicę i wymieszać z solą. Dodać do tego osuszony szpinak, wlać jogurt naturalny i z całości wyrobić ciasto. Uformować z niego ręcznie placki i przełożyć je na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Smażyć do czasu zarumienienia się z obu stron, po czym przełożyć na talerz. Gorące placki wysmarować oliwą z oliwek i posypać pokrojoną papryką.
Komentarze (0)