Krewetki w brandy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2025
Składniki:
- 100 ml Metaxa Brandy
- 100 g kruszonego lodu
- 2 krewetki tygrysie
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łodyga selera z natką
- sól
Opis przygotowania:
Łodygę selera wraz z natką umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie, podłużne plastry. Krewetki oczyścić z części niejadalnych, skropić je oliwą z oliwek, oprószyć szczyptą soli i przyrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Przyrumienione ściągnąć z patelni, osączyć z nadmiaru tłuszczu, zawinąć w plastry łodygi selera i przełożyć do kieliszka. Całość zalać brandy, wstawić do większego pojemniczka szklanego i obsypać kruszonym lodem.
Komentarze (0)