Krewetki w brandy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1134
Krewetki w brandy
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 100 ml Metaxa Brandy
  • 100 g kruszonego lodu
  • 2 krewetki tygrysie
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łodyga selera z natką
  • sól

Opis przygotowania:

Łodygę selera wraz z natką umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie, podłużne plastry. Krewetki oczyścić z części niejadalnych, skropić je oliwą z oliwek, oprószyć szczyptą soli i przyrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Przyrumienione ściągnąć z patelni, osączyć z nadmiaru tłuszczu, zawinąć w plastry łodygi selera i przełożyć do kieliszka. Całość zalać brandy, wstawić do większego pojemniczka szklanego i obsypać kruszonym lodem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy