Krewetki kokosowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3671
Składniki:
- 50 dag krewetek
- 10 dag wiórek kokosowych
- 1 łyżka soku z cytryny limonki
- 1 jajko
- 5 dag mąki
- chili w proszku
- papryka
- przyprawa do ryb
- olej do smażenia
- Do dekoracji:
- talarki cytryny
- natka pietruszki lub koperek
Opis przygotowania:
Krewetki oczyścić z czarnych wnętrzności, dokładnie wymoczyć, wymyć, potem wysuszyć na ręczniku jednorazowym. Posypać chili w proszku oraz przyprawą do ryb i odstawić na ok. 15 minut. Jajko roztrzepać z sokiem z cytryny. Krewetki obtaczać najpierw w mące, potem w jajku, a następnie we wiórkach kokosowych i smażyć na rozgrzanym oleju, aż będą złociste i chrupiące. Po usmażeniu odsączyć nadmiar tłuszczu.
Podawać posypane koperkiem lub natką pietruszki i udkorowane talarkiem cytryny.
Podawać posypane koperkiem lub natką pietruszki i udkorowane talarkiem cytryny.
Komentarze (0)