Krewetki kokosowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3671

Składniki:

  • 50 dag krewetek
  • 10 dag wiórek kokosowych
  • 1 łyżka soku z cytryny limonki
  • 1 jajko
  • 5 dag mąki
  • chili w proszku
  • papryka
  • przyprawa do ryb
  • olej do smażenia
  • Do dekoracji:
  • talarki cytryny
  • natka pietruszki lub koperek

Opis przygotowania:

Krewetki oczyścić z czarnych wnętrzności, dokładnie wymoczyć, wymyć, potem wysuszyć na ręczniku jednorazowym. Posypać chili w proszku oraz przyprawą do ryb i odstawić na ok. 15 minut. Jajko roztrzepać z sokiem z cytryny. Krewetki obtaczać najpierw w mące, potem w jajku, a następnie we wiórkach kokosowych i smażyć na rozgrzanym oleju, aż będą złociste i chrupiące. Po usmażeniu odsączyć nadmiar tłuszczu.

Podawać posypane koperkiem lub natką pietruszki i udkorowane talarkiem cytryny.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów