Krem pomarańczowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 1936

Składniki:

  • 4 płatki żelatyny
  • 3 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 1/4 l soku z pomarańczy
  • starta skórka z pomarańczy

Opis przygotowania:

Żelatynę namocz w letniej wodzie. Żółtka, cukier, 2 łyżki soku pomarańczowego i odrobinę skórki pomarańczowej ubij na gładki krem. Żelatynę rozpuść w małej ilośći zagotowanego pomarańczowego soku, po dokładnym rozmieszaniu dodaj resztę soku i dokładnie wymieszaj z kremem żółtkowym. Jeszcze raz wymieszaj aż krem zgęstnieje. Odstaw do lodówki w pucharkach.

Autor: msinter

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów