Krem pomarańczowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 1936
Składniki:
- 4 płatki żelatyny
- 3 jajka
- 4 łyżki cukru
- 1/4 l soku z pomarańczy
- starta skórka z pomarańczy
Opis przygotowania:
Żelatynę namocz w letniej wodzie. Żółtka, cukier, 2 łyżki soku pomarańczowego i odrobinę skórki pomarańczowej ubij na gładki krem. Żelatynę rozpuść w małej ilośći zagotowanego pomarańczowego soku, po dokładnym rozmieszaniu dodaj resztę soku i dokładnie wymieszaj z kremem żółtkowym. Jeszcze raz wymieszaj aż krem zgęstnieje. Odstaw do lodówki w pucharkach.
Komentarze (0)