Komosa ryżowa z jarmużem i śmietaną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2648
Składniki:
- 4 łyżki oleju
- 4 łyżki śmietany kremówki
- 2 szklanki komosy ryżowej
- pęczek świeżego jarmużu
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Jarmuż umyć i osączyć z wody. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przełożyć ją do rondla, zalać 4 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować. Następnie rozgrzać olej na patelni i dodać do niego pokrojony wcześniej jarmuż. Doprawić go do smaku szczyptą soli, pieprzu białego, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu pod przykryciem. Potem dodać do niego odparowaną komosę ryżowa, dokładnie wymieszać i smażyć przez 1 minutę. Po tym czasie smażone składniki ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i nałożyć na nie śmietanę kremówkę.
Komentarze (0)