Klopsy faszerowane serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2318
Klopsy faszerowane serem
fot. Butaris / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa wołowego
  • 150 g sera feta
  • 40 g masła
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka ostrej papryki chili
  • 1 łyżeczka mielonego oregano
  • pęczek jarmużu
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Jarmuż umyć i osączyć z wody. Mięso mielone przełożyć do miski. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do mięsa. Ser feta pokroić na drobne kawałeczki i dodać do pozostałych składników. Wbić do tego jajka, doprawić solą, pieprzem, oregano, papryką chili i dokładnie wyrobić ręcznie na jednolitą masę. Z wyrobionej masy uformować małe kulki, a następnie smażyć je na średnim ogniu na mocno rozgrzanym maśle na patelni na rumiany kolor. Usmażone ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu, nabić na małe wykałaczki i przełożyć na talerz. Całość posypać pokrojonym drobno jarmużem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów