Kiełbasa z jarmużem i migdałami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1844
Składniki:
- 4 peta kiełbasy śląskiej
- 2 łyżki migdałów
- 1 łyżka oleju
- 0,5 łyżeczki ostrej mielonej papryki
- pęczek jarmużu
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Jarmuż umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki. Kiełbasę śląska pokroić w cienkie plastry. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni i smażyć na niej pokrojoną kiełbasę oraz migdały. przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Następnie dodać pokrojony jarmuż, oprószyć go szczyptą soli, pieprzu oraz mieloną papryką chili, dokładnie wymieszać i smażyć do czasu, aż składniki się przyrumienią. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)