Kiełbasa z jarmużem i migdałami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1489
Kiełbasa z jarmużem i migdałami
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 peta kiełbasy śląskiej
  • 2 łyżki migdałów
  • 1 łyżka oleju
  • 0,5 łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • pęczek jarmużu
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Jarmuż umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki. Kiełbasę śląska pokroić w cienkie plastry. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni i smażyć na niej pokrojoną kiełbasę oraz migdały. przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Następnie dodać pokrojony jarmuż, oprószyć go szczyptą soli, pieprzu oraz mieloną papryką chili, dokładnie wymieszać i smażyć do czasu, aż składniki się przyrumienią. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów