Kawa frappe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2088
Składniki:
- 100 ml zimnego mleka 1,5%
- 100 ml śmietany kremówki
- 75 ml zimnej wody
- 2 ziarna czarnej kawy do dekoracji
- 2 kostki lodu
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej espresso lub mokka
Opis przygotowania:
Mleko wraz z wodą przelać do rondla, wsypać do tego kawę rozpuszczalną i brązowy cukier, po czym wszystko miksować mikserem, aż do utworzenia się piany. Wtedy wszystko przelać do szklanki z kostkami lodu. Śmietanę kremówkę ubić mikserem na sztywna pianę, dodać ją do całości i udekorować ziarnami czarnej kawy.
Komentarze (0)