Kasza manna z owocami i miodem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2885
Składniki:
- 2,5 szklanki mleka 2%
- 2 banany
- 2 mango
- 1 szklanka kaszy manny
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka płynnego miodu lipowego
Opis przygotowania:
Banany oraz mango umyć i osączyć z wody. Następnie banany obrać ze skóry, usunąć końcówki, miąższ pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do pokrojonych bananów. Pokrojone owoce zalać miodem lipowym i dokładnie wymieszać. Mleko zagotować w rondlu z cukrem, po czym na gotujący się wrzątek wsypać stopniowo kaszę mannę, wymieszać drewnianą łyżką tak, aby nie powstały grudki i gotować na średnim ogniu do chwili, aż składniki zaczną gęstnieć. Wtedy ściągnąć je z ognia, przełożyć do miski i dodać do tego pokrojone wcześniej owoce z miodem.
Komentarze (0)