Kasza manna z owocami i miodem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2885
Kasza manna z owocami i miodem
fot. Janet Hudson / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2,5 szklanki mleka 2%
  • 2 banany
  • 2 mango
  • 1 szklanka kaszy manny
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka płynnego miodu lipowego

Opis przygotowania:

Banany oraz mango umyć i osączyć z wody. Następnie banany obrać ze skóry, usunąć końcówki, miąższ pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do pokrojonych bananów. Pokrojone owoce zalać miodem lipowym i dokładnie wymieszać. Mleko zagotować w rondlu z cukrem, po czym na gotujący się wrzątek wsypać stopniowo kaszę mannę, wymieszać drewnianą łyżką tak, aby nie powstały grudki i gotować na średnim ogniu do chwili, aż składniki zaczną gęstnieć. Wtedy ściągnąć je z ognia, przełożyć do miski i dodać do tego pokrojone wcześniej owoce z miodem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów