Kasza jaglana z kurkumą, burakami i twarogiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 948
Składniki:
- 200 g twarogu koziego
- 2 czerwone buraki
- 1,5 szklanki kaszy jaglanej
- 1 łyżeczka kurkumy
- sól
- natka zielonej kolendry
Opis przygotowania:
Buraki oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Buraki przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować ze skórą do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Kaszę jaglaną opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody, wsypać do niej kurkumę i razem ugotować na sypko. Po ugotowaniu kaszę odparować i wyłożyć na talerz. Następnie dodać do tego pokrojone buraki i ser twarogowy. Wszystko posypać natką zielonej kolendry.
Komentarze (0)