Kasza jaglana z kurkumą, burakami i twarogiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 751
Kasza jaglana z kurkumą, burakami i twarogiem
fot. Arzamasova (elements.envato.com)

Składniki:

  • 200 g twarogu koziego
  • 2 czerwone buraki
  • 1,5 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól
  • natka zielonej kolendry

Opis przygotowania:

Buraki oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Buraki przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować ze skórą do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Kaszę jaglaną opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody, wsypać do niej kurkumę i razem ugotować na sypko. Po ugotowaniu kaszę odparować i wyłożyć na talerz. Następnie dodać do tego pokrojone buraki i ser twarogowy. Wszystko posypać natką zielonej kolendry.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów