Kanapki z sardynkami i smażoną cukinią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1442
Kanapki z sardynkami i smażoną cukinią
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 kromki chleba
  • 4 łyżki masła
  • 2 wędzone sardele
  • 2 łyżki oleju
  • 1 młoda zielona cukinia
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • sól

Opis przygotowania:

Cukinię umyć, osaczyć wody i pokroić w cienkie podłużne plastry. Następnie oprószyć je szczyptą soli, mielonym kminkiem, kolendrą i smażyć do miękkości na mocno rozgrzanym oleju na patelni. Usmażoną ściągnąć z ognia i osączyć z tłuszczu. Następnie kromki chleba wysmarować masłem, potem nałożyć na nie oczyszczoną z ości wędzoną sardele i wszystko przełożyć smażoną cukinia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów