Kanapki z sardynkami i smażoną cukinią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1652
Składniki:
- 4 kromki chleba
- 4 łyżki masła
- 2 wędzone sardele
- 2 łyżki oleju
- 1 młoda zielona cukinia
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- sól
Opis przygotowania:
Cukinię umyć, osaczyć wody i pokroić w cienkie podłużne plastry. Następnie oprószyć je szczyptą soli, mielonym kminkiem, kolendrą i smażyć do miękkości na mocno rozgrzanym oleju na patelni. Usmażoną ściągnąć z ognia i osączyć z tłuszczu. Następnie kromki chleba wysmarować masłem, potem nałożyć na nie oczyszczoną z ości wędzoną sardele i wszystko przełożyć smażoną cukinia.
Komentarze (0)