Kanapki z łososiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1445
Składniki:
- 500 g chleba tostowego
- 400 g wędzonego łososia
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki kaparów w zalewie
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- 0,5 łyżeczki mielonego, kolorowego pieprzu
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Paprykę czerwoną oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion, pokroić ją w drobną kostkę i razem z posiekaną drobno natką zielonej pietruszki przełożyć do miski. Łososia wędzonego rozdrobnić i dodać do papryki z natką. Dodać do tego obrany ze skóry i pokrojony drobno czosnek oraz masło. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, kolorowym pieprzem, dobrze wymieszać i przełożyć na pokrojony w trójkąty chleb tostowy. Wszystko spiąć małymi wykałaczkami i podawać do spożycia.
Komentarze (0)