Kanapki z łososiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 17167
Składniki:
- 2 długie bagietki
- 70 g wędzonego łososia
- 80 g sera twarogowego
- 1 ogórek szklarniowy
- 1 czerwona papryka
- 1 cytryna
- pęczek zielonego koperku
- sol
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Bagietki pokroić na małe kanapki. Ser twarogowy zmieszać ze szczypta soli, pieprzu, pokrojoną częścią koperku, a pozostałą pozostawić do dekoracji. Całość wymieszać, nałożyć do szprycy i udekorować kanapki. Łososia pokroić cienko, zwinąć w rulon i nałożyć na ser. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w bardzo małą kostkę. Ogórka pokroić w cienkie paski i razem z papryką posypać kanapki. Cytrynę pokroić w plastry i udekorować boki talerza z kanapkami. Na wierzchu położyć koperek.
Komentarze (0)