Kalarepka nadziewana
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2632
Składniki:
- 4 duże kalarepy,
- 25 dag mięsa mielonego,
- 2 jaja,
- cebula,
- 4 łyżki ugotowanego ryżu,
- łyżka tartej bułki,
- łyżka margaryny,
- 1/2 szklanki śmietany,
- łyżka mąki,
- sos pomidorowy
Opis przygotowania:
Kalarepy, obieramy i w całości gotujemy ok. 15 minut. Do mielonego mięsa dodajemy wszystkie składniki i doprawiamy przyprawą do smaku. Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i zalewamy śmietaną wymieszaną z mąką. Pieczemy 20 minut. Układamy na półmisku i zalewamy sosem pomidorowym.
Komentarze (0)