Kalarepka nadziewana

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2410
Kalarepka nadziewana
fot. MONIKA STRUK

Składniki:

  • 4 duże kalarepy,
  • 25 dag mięsa mielonego,
  • 2 jaja,
  • cebula,
  • 4 łyżki ugotowanego ryżu,
  • łyżka tartej bułki,
  • łyżka margaryny,
  • 1/2 szklanki śmietany,
  • łyżka mąki,
  • sos pomidorowy

Opis przygotowania:

Kalarepy, obieramy i w całości gotujemy ok. 15 minut. Do mielonego mięsa dodajemy wszystkie składniki i doprawiamy przyprawą do smaku. Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i zalewamy śmietaną wymieszaną z mąką. Pieczemy 20 minut. Układamy na półmisku i zalewamy sosem pomidorowym.

Autor: monika4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów